Het is vader Caccaro, die in 1958 de “Mobilificio Caccaro” opende, met het doel, houten meubilair van hoge kwaliteit te creëren, dat schoonheid, functionaliteit en duurzaamheid combineert. In deze beginfase is het bedrijf sterk gericht op de inrichting van het slaapgedeelte, de klassieke ‘slaapkamers’, en heeft het een uitgesproken ambachtelijke uitstraling.

Het familiebedrijf wordt vandaag geleid, door de tweede generatie van Caccaro, vertegenwoordigd door de broers/zus Luigina, Maurizio, Roberto, Marilena en Pierluigi. Een ondernemerskeuze, die deel uitmaakt, van de volledig Italiaanse traditie, die kenmerkend is voor de meubelsector, grotendeels opgebouwd door familiebedrijven, doorgegeven van vader op zoon/dochter, waarbij de menselijke factor, het element is, dat het verschil maakt.

Sinds de jaren 80, beginnen de broers/zus Luigina, Maurizio, Roberto en Marilena en Pierluigi de reis, in een bedrijf dat begint te veranderen: het scheidt zich van het slaapgedeelte, overwint het traditionele concept van ‘kast’ en richt zich progressief op insluitsystemen. Het resultaat is een nieuwe opzet, waarin de specifieke vaardigheden van het ambachtelijke werk, dat de eerste fase van de activiteit van Caccaro kenmerkte, volledig worden onderhouden en gewaardeerd, in een ondernemersperspectief, waarin het woord innovatie, rijmt met traditie. Met name wat betreft het vermogen om de verwachtingen en wensen van klanten te kennen (en tevreden te stellen). Alles gedaan met behoud van hoge kwaliteitsnormen, met productieprocessen die het resultaat zijn van de meest geavanceerde technologie.

Mensen helpen de ruimtes in hun huis te organiseren: dat is al zestig jaar de missie van Caccaro.