Meer dan 75 jaar geleden opende Alois Hüls, een timmermanswerkplaats met 10 werknemers in de stad Stadtlohn in West-Westfalen en vormde hiermede de basis van het bedrijf. De merknaam Hülsta is afkomstig van de familienaam van de oprichter (Hüls) en de naam van de stad (Stadtlohn). Zijn zoon, Karl Hüls, nam het bedrijf in 1960 over en ontwikkelde het tot de beroemdste Duitse meubelmerkfabrikant.

Door zijn productontwikkelingen speelde Hülsta een vroege en duurzame rol bij het vormgeven van de meubelsector van de Duitse industrie. Meer dan 220 nationale en internationale octrooien zijn geregistreerd in de naam van Hülsta.

Met zijn veelzijdige collecties bestrijkt Hülsta bijna elk segment van de meubelsector: de sector Baby’s/Kinderen/Jeugd sinds 1979 (het eerste assortiment van de Baby: BONNY), ​​de sector van het thuiskantoor sinds 1986 en met zijn Now! by Hülsta range, het eerste merkmeubilair op de markt in 1994. Met zijn eetgedeelte heeft Hülsta vanaf 2002 hoogwaardige eettafels en -stoelen ter beschikking gesteld.

Bij het vervaardigen van onze meubels hechten we veel waarde aan het besparen van middelen, een lange levensduur en een goed microklimaat in huis. Daarom zorgen we ervoor dat ons hout afkomstig is van gecontroleerde, duurzame bosbouwregio’s, zodat we geen tropisch hout gebruiken. Dit bespaart niet alleen de regenwouden, maar verkort de transportafstanden en vermindert daarom de uitstoot van broeikasgassen. Het gebruik van milieuvriendelijke lakken en lijmen voor een gezond klimaat, zowel buiten als in huis, is natuurlijk een ander belangrijk kenmerk van duurzame meubelproductie.